Author Archives: Jos Rosseau

Wij aanvaarden U Coins

Beste Bolivar gasten,

De bodemcultuur Zeeuwse JUMBO Mosselen zijn er.

reserveer tijdig 0485 567 067

Belgisch wit-blauw, Schotse Angus en Iers Wexford rundsvlees zijn onze vaste specialiteiten, waar we u graag mee verwennen.

Entrecôtes, filet pur, filet mignon, hamburger, steak tartaar, carpaccio, stoofvlees, zijn onze toppers.

Ook onze huisbereide garnaalkroketjes, of briekroketjes worden gesmaakt.

Haringfilets of een lekkere tomaat 100% grijze noordzeegarnaal (1 of 2).

Tijdens de week kan u ook komen genieten van de salades (Rosbief, geit of kip)  alsook van een lekker koninginnehapje of spaghetti bolognaise.

Voor elk wat wils.

Sowieso kunnen de 16.000 stadsmedewerkers met U-Coins (het nieuwe digitale Antwerpse betaalmiddel) ook bij ons betalen.

Tot binnenkort,

Jos en Marian

Angus beef

Aberdeen Angus is een rundveeras dat in de 19e eeuw in het oosten van Schotland is gekweekt. De runderen zijn hoornloos en hebben korte benen (schofthoogte van circa 130cm). De meeste Angus-runderen zijn zwart (Black Angus), al bestaan er ook rode runderen (Red Angus). Met name in de Verenigde Staten worden veel Aberdeen Angus-runderen gehouden voor hun vlees.

Angus-runderen staan bekend om hun gemoedelijke karakter en hun vermogen te kunnen opgroeien op schrale gronden. Het ras staat dicht bij de natuur en gedijt het best in natuurgebieden waar een grote variëteit aan kruiden- en grassoorten te vinden is. Omdat de dieren weinig voeding nodig hebben, worden ze ook snel te vet wanneer ze zouden worden “vetgemest”. Ze kunnen dus maar beter rustig opgroeien.

De belangrijkste reden voor het wereldwijde succes van het Angus-ras is de uitzonderlijke kwaliteit van het vlees. Restaurants zetten het graag op de menukaart. Dit hangt samen met de “marmering” van het vlees: dunne lijntjes vet die door het vlees lopen. Vet heeft de eigenschap dat het smaakaroma’s vasthoudt, wat het zo lekker maakt.