Category Archives: Geen categorie

Beste Bolivar gasten,

De Hollandse Maatjes hebben hun intrede gedaan deze week.

Kom ervan genieten met het gepaste drankje.

Gezien we  op versheid staan kopen we ze in kleine hoeveelheden aan.

Wees er snel bij op = op

Sowieso kunnen de 16.000 stadsmedewerkers met U-Coins (het nieuwe digitale Antwerpse betaalmiddel) ook bij ons betalen.

Tot eind van deze maand doet Het Stad een extra inspanning om ons te ondersteunen, zodat de consumpties in Antwerpen doorgaan, daarom betaalt uzelf slechts 1/3 van wat u verbruikt.

Weldra worden onze gerechten op deze website aangepast.

Angus beef

Aberdeen Angus is een rundveeras dat in de 19e eeuw in het oosten van Schotland is gekweekt. De runderen zijn hoornloos en hebben korte benen (schofthoogte van circa 130cm). De meeste Angus-runderen zijn zwart (Black Angus), al bestaan er ook rode runderen (Red Angus). Met name in de Verenigde Staten worden veel Aberdeen Angus-runderen gehouden voor hun vlees.

Angus-runderen staan bekend om hun gemoedelijke karakter en hun vermogen te kunnen opgroeien op schrale gronden. Het ras staat dicht bij de natuur en gedijt het best in natuurgebieden waar een grote variëteit aan kruiden- en grassoorten te vinden is. Omdat de dieren weinig voeding nodig hebben, worden ze ook snel te vet wanneer ze zouden worden “vetgemest”. Ze kunnen dus maar beter rustig opgroeien.

De belangrijkste reden voor het wereldwijde succes van het Angus-ras is de uitzonderlijke kwaliteit van het vlees. Restaurants zetten het graag op de menukaart. Dit hangt samen met de “marmering” van het vlees: dunne lijntjes vet die door het vlees lopen. Vet heeft de eigenschap dat het smaakaroma’s vasthoudt, wat het zo lekker maakt.