Author Archives: Jos Rosseau

In onze buurt mag je nog bovengronds parkeren.

Wildsuggesties :

*huisbereide kroketjes van hert

*duo van wildpaté met confijt

  • Stoofpotje van hindevlees
  • Wilde bosduif met aangepaste garnituur.

Verder onze klassiekers :

Entrecôtes, filet mignon, hamburger, steak tartaar, carpaccio, stoofvlees, zijn onze toppers.

Belgisch wit-blauw, Schotse Angus en Iers Wexford rundsvlees zijn onze vaste specialiteiten, waar we u graag mee verwennen.

Ook onze huisbereide garnaalkroketjes of briekroketjes worden zeker gesmaakt.

Een lekkere tomaat (1 of 2) met 100% grijze noordzeegarnalen .

Tijdens de week kan u ook komen genieten van de salades (Rosbief, geitenkaas of kipfilet)  alsook van een lekker huisbereid koninginnehapje of spaghetti bolognaise.

Proef ook onze zelfbereide ijscreme, sommige smaken zullen 100% lactosevrij zijn. (met echte vanillestokken)

Zeker de Homemade ijspralines proeven, superlekker.

Voortaan serveren we ook lekkere niet-alcoholische drankjes :

Nona June, Martini, Gordon pur of met een lekkere tonic.

Ginger Ale en Ginger Beer zijn ook nieuw.

Voor elk wat wils

Tot binnenkort,

Jos en Marian

Angus beef

Aberdeen Angus is een rundveeras dat in de 19e eeuw in het oosten van Schotland is gekweekt. De runderen zijn hoornloos en hebben korte benen (schofthoogte van circa 130cm). De meeste Angus-runderen zijn zwart (Black Angus), al bestaan er ook rode runderen (Red Angus). Met name in de Verenigde Staten worden veel Aberdeen Angus-runderen gehouden voor hun vlees.

Angus-runderen staan bekend om hun gemoedelijke karakter en hun vermogen te kunnen opgroeien op schrale gronden. Het ras staat dicht bij de natuur en gedijt het best in natuurgebieden waar een grote variëteit aan kruiden- en grassoorten te vinden is. Omdat de dieren weinig voeding nodig hebben, worden ze ook snel te vet wanneer ze zouden worden “vetgemest”. Ze kunnen dus maar beter rustig opgroeien.

De belangrijkste reden voor het wereldwijde succes van het Angus-ras is de uitzonderlijke kwaliteit van het vlees. Restaurants zetten het graag op de menukaart. Dit hangt samen met de “marmering” van het vlees: dunne lijntjes vet die door het vlees lopen. Vet heeft de eigenschap dat het smaakaroma’s vasthoudt, wat het zo lekker maakt.